Aktueel


Nieuws

Informatiebijeenkomst N924 Oosterzee

In september van 2019 gaat de provincie aan de slag met het deel van de weg tussen Oosterzee-Buren en Oosterzee-Gietersebrug. Dit deel van de weg is aan groot onderhoud toe. Op de informatiebijeenkomst, 9 juli van 19.00 tot 20.30 uur café Tjeukemeer, vertelt de provincie over de plannen voor de N924. U kunt het ontwerp bekijken en u wordt op de hoogte gebracht van de stremmingen en omleidingen. Zie flyer-N924-A5 .pdf


Uitslag Europese verkiezingen Oosterzee

Oosterzee 23 mei 2019.pdf


Glasvezel in ons dorp en buitengebied nu echt mogelijk!

Glasvezel voor alle inwoners van onze gemeente De Fryske Marren. Met dit doel voor ogen slaat de coöperatie De Fryske Mienskip op Glas (DFMopGlas) de handen ineen met de ervaren glasvezelpartij Glasvezel buitenaf. Er komen zeven identieke informatieavonden in onze gemeente.

U kunt zich tot uiterlijk 1 juli 2019 aanmelden voor een glasvezelabonnement. Als 50% van de bewoners buiten de bebouwde kom de gemeente dit doet en 35% van de bewoners van het dorp, dan komt de glasvezel er. En ook snel, want DFMopGlas en Glasvezel buitenaf willen nog dit jaar starten met de bouw van het glasvezelnetwerk in de gemeente.
Voor meer informatie zie glasvezel.pdf. Als je nog vragen hebt over glasvezel die je misschien eerst aan een lokale bekende wilt stellen dan kun je dat doen bij Geertje Witteveen, Arjan Bokhorst, Anne Hoekstra of Guus Verhoef.


Voorkom stelen buitenboordmotoren

De politie voert weer een actie tegen het stelen van buitenboordmotoren. Zij raadt aan bij diefstal altijd aangifte te doen. Belangrijk is natuurlijk om je buitenboordmotor zo safe mogelijk te bevestigen, en het serie- en typenummer van je buitenboordmotor te noteren. Maak er ook een foto van.

Er is door de politie een heel depot met buitenboordmotoren teruggevonden, waarvan de eigenaar onvindbaar is.


Melding doen

Als je op straat iets tegenkomt waarvan je denkt dat het gemaakt of opgeruimd moet worden dan kun je dat bij de gemeente De Fryske Marren melden via haar website. Er is keuze tussen Melding openbare ruimte en Melding straatverlichting.


Drakenbootrace

De Drakenbootrace van 5 juli gaat niet door!


Watersportactiviteiten

De Aanjagers van de Tsjûkemar organiseren op 4-5-6 juli een weekeinde vol watersportactiviteiten. Centraal staat optimist-on-tour, wat ingekocht is van het Watersportverbond. De leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 van het basisonderwijs in de dorpen kunnen gebruik maken van een optimist, een kano of een sup. Zie voor het programma: https://www.spektakeltsjukemar.nl/


Eastersee Regatta

Op 23, 24 en 25 augustus wordt de Eastersee Regatta in het Tsjûkemar bij Oosterzee verzeild. De Regatta is een internationale wedstrijd voor OK jollen. Zie https://zevenwolden.nl/evenementen/eastersee-regatta .


Survivalbaan Eastersee

Bestuursleden van Stichting Survivalbaan Eastersee en enthousiaste jeugd. V.l.n.r. Frans Heesen, Kerst Wind, Bjorn Broers, Kor Broers, Remco Hooijer, Domien Ettema en Harm de Jong. Foto: Jan van der Werf

Als het nieuwe survivalseizoen begint in september hoopt de Stichting Survivalbaan Eastersee de baan officieel te kunnen openen. Naar verwachting kan de baan zelf al in juli gebruikt worden. Voor de vorderingen: zie facebookpagina @Survivalbaaneastersee.

De survivalbaan kan door iedereen gebruikt worden. Er komen twee trainers voor de jeugd en op zondag kan er twee uur vrij getraind worden. De survivalbaan is niet-permanent toegankelijk vanwege de kans op ongelukken bij onbegeleid trainen.


Ledenaantal

Aantal leden


Agenda

25 mei tot 20 juli 2019
Expositie Spaties Spaces van Friese kunstenaar Anne Jaap de Rapper bij Nuweland, Buren 31 Oosterzee Buren.

27 juni 2019
Inloopspreekuur van Plaatselijk Belang van 19.30 tot 20.00 uur, daarna is er een bestuursvergadering.

4,5 en 6 juli 2019
Watersportactiviteiten o.a. optimist-on-tour zie https://www.spektakeltsjukemar.nl/

7 juli 2019
Informatiebijeenkomst N924 Oosterzee van 19.00 tot 20.30 uur, café Tjeukemeer, zie flyer-N924-A5 .pdf

23, 24 en 25 augustus 2019
Eastersee Regatta